top of page
Пошук
Фото автораAndrii Lukashenko

Молоді пацієнти з метастатичним колоректальним раком – немає жодних переваг перед старшими пацієнтам


Дослідники Інституту раку Дана-Фарбер не виявили ніякої різниці у показнику виживання між молодими та пацієнтами старшого віку, які перенесли метастатичний колоректальний рак.

Цей дуже дивний результат, що суперечить логіці вони отримали під час дослідження, порівнявши результати 514 учасників молодше 50 років і 1812 пацієнтів старше. Так, середнє виживання молодих пацієнтів з колоректальним раком склало 27,07 місяця порівняно з 26,12 місяця у групі з пізнішим початком захворювання. Виживання без прогресування також було однаковим для двох груп: 10,87 місяця проти 10,55.

Ще дивовижніші результати дослідники отримали, порівнявши виживання пацієнтів молодше 35 років і старше 50-ти: 21,95 місяця порівняно з 26,12 місяця у пацієнтів з пізнішим початком.

Автори дослідження припускають, що такі результати можуть бути пов'язані з більш агресивним перебігом захворювання у молодому віці. Наскільки справделива ця гіпотеза, зараз важко сказати. Але в будь-якому випадку виявлений феномен потребує глибшого вивчення.

0 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page